Het tropisch aquarium opstarten.

Kies je voor een mooie achterwand van pur of polyester dan lijm je deze in je aquarium voordat je hem gaat vullen met andere materialen. Een achterwand met reliëf in rots of mangrove uitvoering geeft een prachtig effect. Je planten en vissen komen nog mooier uit en je kunt er mooi de kabeltjes en eventueel het filter achter wegwerken.

Home » Tropisch aquarium » Het tropisch aquarium opstarten

Eerst voeg je een voedingsbodem toe aan je bak, deze zorgt ervoor dat je planten een goede basis hebben om gezond te blijven. Daaroverheen komt het aquariumgrind. Spoel dit altijd goed af voor gebruik.( tot het spoelwater helemaal helder is). Nu kan het water erin. Giet het water met een gieter of tuinslang op een omgekeerd bordje. Zo blijft je voedingsbodem en grind mooi op zijn plaats liggen.

Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co

Met volwaardige hengelsportafdeling

Altijd scherpe prijzen

Inrichting van het aquarium

Vul je aquarium tot een paar centimeter boven het grind. Nu kun je de planten en eventueel kienhout of grotere stenen in je bak plaatsen. Staat alles naar wens, dan kun je de rest van je aquarium vullen. Doe dit ook weer via het bordje. Is je aquarium vol, dan sluit je het filter, de verwarming en de verlichting aan. Nu is het van belang dat je aquarium een aantal weken zonder vissen aan het werk gaat om een goede biologische balans te bereiken waarin je vissen gezond kunnen leven.

Om dit proces iets te versnellen kun je aan iemand met een aquarium vragen of je een potje van zijn aquariumwater mag meenemen. Hierin zitten de nodige bacteriën en microben die je nodig hebt om je water ‘levend’ te maken.

Vind alles voor je huisdier in ons gespecialiseerde assortiment

Meer informatie

Kom gerust na twee weken langs in de winkel met een potje water van je aquarium. We testen de waarden en bespreken met je of de waarden al ideaal zijn om vissen toe te voegen. Krijg je een positief advies dan kan het genieten beginnen. Kies als eerste vissen die tegen een stootje kunnen en koop ook niet meteen alle vissen tegelijk. Beter is om geleidelijk steeds wat vissen erbij te nemen. Denk ook aan een algeneter, hij graast de bladeren van je planten af en houdt ze mooi schoon en in goede conditie.

Heb je vragen, of loopt het niet helemaal volgens plan, loop gerust binnen. Wij helpen je graag.

Pets & Co de Bruijn Hulst