Konijn.

Konijnen zijn leuke, actieve en slimme huisdieren. Konijnen zijn groepsdieren, dit betekend dat ze het liefst met soortgenoten samen zitten. Om gezond te blijven hebben ze veel beweging nodig. Zorg dus altijd voor een hok dat groot genoeg is en laat je konijn ook regelmatig in een grotere ren spelen om actief te blijven.

Home » Konijn

Konijnen kunnen binnen of buiten gehouden worden. Wil je ze buiten houden, dan heb je een goed wind en waterdicht hok nodig. Je konijn moet altijd de mogelijkheid hebben om droog en uit de wind te zitten. In de zomer moet je konijn ook altijd in de schaduw kunnen gaan zitten.

Konijnen kunnen slecht tegen temperatuur-schommelingen. Woont je konijn buiten, haal hem dan niet steeds naar binnen. Wil je je konijn buiten laten wonen, begin daar dan ook altijd mee in de zomer. Zorg wel voor extra stro of ander nestmateriaal voor je konijn om zich in te graven als het koud is.

Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co

Met volwaardige hengelsportafdeling

Altijd scherpe prijzen

Een hok voor een konijn

Houd je je konijn binnen, dan is het belangrijk dat je het hok op een tochtvrije plaats zet, niet naast de verwarming en uit de zon. Laat je je konijn los in de kamer lopen om hem zijn dagelijkse portie bewegingsvrijheid te geven, zorg er dan voor dat hij niet aan kabels kan knagen en dat er geen giftige kamerplanten binnen zijn bereik staan.

Als bodembedekker in een binnenhok of in het nachthok buiten stro, beukensnippers, hennepvezel of houtkorrel geschikt als basis.  Konijnen zijn hele schone dieren die hun behoefte het liefst op een vaste plaats doen. Je kunt hier dan ook gemakkelijk  een hoektoilet plaatsen zodat je deze dagelijks schoon kunt maken. Ook als je konijn los in huis loopt is hem eenvoudig te leren op de bak te gaan.

Vind alles voor je huisdier in ons gespecialiseerde assortiment

Meer informatie

Konijnen vinden het fijn om geaaid te worden, maar houden er over het algemeen niet van om opgetild te worden. Spelen doen konijnen ook graag. Een balletje, leeg wc-rolletje of een lege doos, konijnen vermaken zich er prima mee. Let altijd wel op het materiaal van het speelgoed, het moet wel verteerbaar zijn.

Pets & Co de Bruijn Hulst