Rat

Ratten zijn hele slimme, sociale huisdieren die je erg tam kunt maken. Ratten houden van aandacht en zijn leergierig. Ze zitten graag bij soortgenoten, het zijn groepsdieren die de onderlinge interactie nodig hebben. Best is dus om er minstens twee te houden. Over het algemeen zijn ratten vriendelijke dieren die niet snel bijten.

Ratten zijn heel actief en ondernemend. Ze houden van spelen en klimmen. Voor de kooi geldt: hoe groter, hoe beter. Een kooi met horizontale spijlen en met verdiepingen is voor ratjes ideaal. De afmetingen hangen uiteraard af van hoeveel ratjes je gaat houden.

Ratten vermaken zich prima met lege doosjes, wc-rolletjes, buizen om door te lopen en ander knaagspeelgoed. Door regelmatig van speelgoed te wisselen, blijft zijn Ratjekooi interessant.

De luchtwegen van ratten zijn erg gevoelig. Een goed geventileerde kooi is dan ook een must. De onderbak mag dus ook niet te hoog zijn. De bodembedekking van de rattenkooi moet stofvrij zijn en mag geen schadelijke dampen afgeven. Geen zaagsel dus voor je kooi en ook materiaal van naaldhout is ongeschikt voor je rattenkooi. Karton, mais of hennep is geen probleem.

Let er verder op dat je ratjes niet op de tocht staan en zet de kooi ook niet in de zon of naast de verwarming.

Voor meer informatie kun je uiteraard bij ons terecht. We adviseren je graag. Ook kun je voor meer informatie kijken op www.licg.nl, hier wordt alles heel uitgebreid en duidelijk beschreven.