Cavia

Cavia’s zijn gezellige knaagdieren die je heel makkelijk tam kunt maken en die zelden zullen bijten. De verzorging is ook niet moeilijk al stellen ze wel wat eisen aan hun voer. Cavia’s zijn groepsdieren, wat dus inhoudt dat ze niet graag alleen gehouden worden. Cavia’s hebben ook beweging nodig, dat houdt ze gezond.

Cavia’s kunnen binnen of buiten gehouden worden. Wil je ze buiten houden, dan heb je een goed wind en waterdicht hok nodig. Je konijn moet altijd de mogelijkheid hebben om droog en uit de wind te zitten. In de zomer moet je konijn ook altijd in de schaduw kunnen gaan zitten.

Cavia

Cavia’s raken makkelijk oververhit.  Woont je cavia buiten, haal hem dan niet steeds naar binnen. Wil je je cavia buiten laten wonen, begin daar dan ook altijd mee inde zomer. Zorg wel voor extra stro of ander nestmateriaal voor je cavia om zich in te graven als het koud is.

Houd je je cavia binnen, dan is het belangrijk dat je het hok op een tochtvrije plaats zet, niet naast de verwarming en uit de zon. Laat je je cavia los in de kamer lopen om hem zijn dagelijkse portie bewegingsvrijheid te geven, zorg er dan voor dat hij niet aan kabels kan knagen en dat er geen giftige kamerplanten binnen zijn bereik staan.

Als bodembedekker in een binnenhok of in het nachthok buiten stro, beukensnippers, hennepvezel of houtkorrel geschikt als basis.  Cavia’s hebben altijd graag een huisje om zich in terug te kunnen trekken als ze rust willen.

Cavia-schuiltCavia’s vinden het fijn om geaaid te worden en zijn eenvoudig tam te maken..Je kunt ze ook verwennen met een borstelbeurt en een knaagstokje.

Voor meer informatie kun je uiteraard bij ons terecht. We adviseren je graag. Ook kun je voor meer informatie kijken op www.licg.nl, hier wordt alles heel uitgebreid en duidelijk beschreven.