Een kanarie kopen in Hulst

Een kanarie kopen in onze winkel in Hulst doe je niet van de ene op de andere dag. Voordat je jezelf gaat ontfermen over een dier, dien je jezelf goed te informeren over de behoeften van het dier. Bij Pets & Co De Bruijn vertellen wij je graag alles over de verzorging van een kanarie, wanneer je deze bij ons wilt gaan kopen. Lees hier alvast wat meer informatie.

Home » Kanarie

Een kanarie kopen bij onze winkel in Hulst: dit is wat je moet weten

Kanaries zijn relatief gemakkelijk te houden, omdat het sociale vogeltjes zijn. Ze kunnen zowel alleen als met andere zangvogelsoorten gehouden worden. De meeste kanariesoorten kun je zowel binnen houden als buiten in een volière. De kanarie staat bekend om zijn mooie zang. Het zijn echter alleen de mannetjes die zingen. Ga je meer dan één kanarie houden? Zet dan nooit twee mannetjes bij elkaar, dit zorgt voor moeilijkheden! Een kooi moet minimaal twee zitstokken bevatten. De zitstokken hebben de ideale dikte als je kanarie ze met zijn tenen bijna kan omsluiten. Kanaries nemen bovendien graag een bad. Het best zet of hang je regelmatig een badje in de kooi. Het is wel belangrijk dat je vogel weer droog is voordat hij gaat slapen.

Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co

Met volwaardige hengelsportafdeling

Altijd scherpe prijzen

De perfecte plaats voor de kooi

Als je een kanarie gaat kopen bij ons in Hulst, dien je rekening te houden met de plek van de kooi. Houd je de vogels binnenshuis, zorg er dan voor dat ze elke dag ongeveer even lang licht krijgen. Te veel wisselende lichtperioden zorgen ervoor dat je kanarie in de rui gaat en steeds zal blijven ruien. Je kunt er voor kiezen om vanaf een bepaalde tijd een doek over de kooi te leggen. Plaats de kooi nooit voor het raam of naast de verwarming in verband met de temperatuurschommeling. Zorg er ook voor dat je vogel nooit op de tocht zit. Als bodembedekking wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor plantaardige korrels zoals Corbo. Dit stuift minder, absorbeert beter en is milieuvriendelijker dan het welbekende schelpenzand. Bij een volière is het belangrijk dat er een tocht- en vorstvrij nachthok is. Beplanting is mooi, maar niet noodzakelijk voor je vogels. Gebruik je planten, zorg er dan voor dat dit geen giftige planten zijn. In een volière horen meerdere zitstokken van verschillende diktes. Let er wel op dat deze nooit van metaal zijn. Dit in verband met bevriezingsgevaar. Alle spullen voor je kanarie kun je eenvoudig kopen in onze winkel in Hulst.

Een kanarie kopen: ben jij er klaar voor?

Voor meer informatie over het kopen van een kanarie kun je uiteraard bij onze winkel in Hulst terecht. We adviseren je graag. Bel ons op +31 (0) 114 313 948 of kom langs in onze winkel, hier vind je tevens een breed aanbod aan vogel benodigdheden. Ook kun je voor meer informatie kijken op de website van LICG, waar alles heel uitgebreid en duidelijk beschreven wordt.

Vind alles voor je huisdier in ons gespecialiseerde assortiment

Pets & Co de Bruijn Hulst