Je goudvis aquarium inrichten

Eerst voeg je een voedingsbodem toe aan je bak, deze zorgt ervoor dat je planten een goede basis hebben om gezond te blijven. Daaroverheen komt het aquariumgrind. Spoel dit altijd goed af voor gebruik.( tot het spoelwater helemaal helder is). Nu kan het water erin. Giet het water met een gieter of tuinslang op een omgekeerd bordje. Zo blijft je voedingsbodem en grind mooi op zijn plaats liggen.

Vul je aquarium tot een paar centimeter boven het grind. Nu kun je de planten en eventueel kienhout of grotere stenen in je bak plaatsen. Staat alles naar wens, dan kun je de rest van je aquarium vullen. Doe dit ook weer via het bordje. Is je bak vol, voeg dat een watervoorbereider toe. Dit is een middel om het loodgehalte dat in Aquariumkraanwater zit te neutraliseren.

Je goudvissen vinden het fijn als hun leefomgeving interessant en afwisselend is. Waterplanten en andere decoratieve elementen zijn dan ook echt wel wenselijk voor je vissen. Uiteraard wordt je aquarium hierdoor ook voor jezelf veel leuker om naar te kijken.

Ga je het aquarium schoonmaken en ververs je een deel van het water, zorg er dan voor dat het verse water al een tijdje in een emmer apart staat zodat het van dezelfde temperatuur is als je aquariumwater. Zou je vers getapt kraanwater gebruiken dan kunnen je vissen in shock raken door het temperatuurverschil en dood gaan.