Honden

De hond is enorm populair als huisdier. Je kunt er enorm veel plezier, gezelligheid en vriendschap aan beleven.  Wel belangrijk is dat je, voordat je een hond aanschaft, bedenkt wat voor soort hond bij je past en of je wel tijd en de middelen hebt om een hond een goed thuis te geven.

Er bestaan heel veel verschillende hondenrassen met elk een eigen karakter. Wie een hond wil opnemen in zijn leven zal zich dan ook goed moeten oriënteren om ervoor te zorgen dat er een succesvolle combinatie ontstaat.

Of je nu kiest voor een rashond met stamboom of voor een bastaard, verdiep je altijd in de gedragskenmerken van het soort. Ook bij een bastaard kun je vaak wel herleiden van welke rassen het afkomstig is.

Overweeg je een hond aan te schaffen en wil je graag wat meer informatie, loop dan gerust is bij ons binnen. Wij helpen je graag met advies  en informatie over de verschillende rassen en benodigde producten. Vaak hangen in onze winkel ook advertenties over puppynestjes die aangeboden worden. Uiteraard alleen van hondjes die in huiselijke kring worden gehouden.

Hond-in-hokAls je overweegt een hond als huisgenoot te nemen, denk dan ook eens aan een asieldier. Asieldieren hebben veel voordelen;

  • zeer grote keuze. Kijk maar eens op www.ikzoekbaas.nl
  • er is vaak veel bekend over het karakter en de gezondheid van de hond, zodat je een hond kunt kiezen die perfect bij je past.
  • de hond heeft zijn inentingen al gehad
  • asieldieren zijn altijd gechipt en geregistreerd
  • het geeft je een super goed gevoel dat je deze honden weer een goed leven en een eigen plek geeft.

Wij adviseren om nooit via internet een hond te kiezen bij een particuliere handelaar. Waak voor de malafide hondenhandelaren die via grootschalige advertenties met meerdere populaire rassen je proberen te verleiden tot de aanschaf van een goedkope, schattige raspup. Deze handelaren hebben maar één doel: Zo snel mogelijk geld verdienen. Aan gezondheid van de moederhond en pups of aan een goede socialisering wordt meestal geen aandacht geschonken. Meestal is er ook geen enkel gezondheidsonderzoek gedaan. Je betaald minder bij de aanschaf maar wordt vaak achteraf opgezadeld met torenhoge dierenartskosten doordat er van alles mis blijkt te zijn. Kijk voor een puppy-checklist ook eens op www.licg.nl