Hamster.

Hamsters zijn kleine knaagdiertjes die er met hun bolle wangetjes, zachte vacht en korte pootjes heel aaibaar en schattig uitzien. Je kunt ze behoorlijk tam maken. Hamsters zijn nachtdieren, dat houdt in dat ze overdag slapen en pas ’s avonds actief worden.

Home » Hamster

Voor kinderen zijn deze kleine knagers dus helemaal niet geschikt. Het is natuurlijk uiterste teleurstellend als je hamster overdag ligt te slapen en je kind wil er graag mee knuffelen. Bovendien zijn hamsters heel teer en niet knuffelproof.

Hamsters leven solitair. Dit geldt zowel voor de goudhamster als voor de russische dwerghamster. Houdt ze dus altijd alleen in een kooitje. Een hamsterkooi moet goed geventileerd en knaagbestendig zijn.  Veel hamsters klimmen en klauteren graag, dus een verdieping in de kooi en horizontale spijlen zijn een pré.  Hamsters graven ook graag, dus een hoge onderbak met voldoende bodembedekking is aan te raden.

Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co

Met volwaardige hengelsportafdeling

Altijd scherpe prijzen

Indeling hok

Als bodembedekking kun je kiezen voor hennepvezel, mais, houtpulp of papiervezel. Het fijnst is een materiaal dat goed absorbeert en stofvrij is. Je hamster heeft ook graag een nestmateriaal tot zijn beschikking. Hiermee maakt hij een lekker slaapholletje. In de winkel hebben we een ruime keuze aan nestmateriaal, huisjes en ander leuk hamsterspul. Loop  gerust eens binnen, Wij adviseren je graag.

Beweging voor de hamster

Hamsters zijn heel actief en beweeglijk.  Vaak is het lastig om je hamster los te laten in een kamer omdat ze door de kleinste kieren kruipen en zo achter de kast zitten. Vandaar dat er in de hamsterkooi meestal een loopradje geplaatst wordt. Zorg verder voor wat uitdaging voor je hamster. Een wc-rolletje dat hij kan versnipperen, een speelgoedje of wat verstopt voer door de kooi heen houdt je hamster lekker bezig.

Voor meer informatie kun je uiteraard bij ons terecht. Wij adviseren je graag. Ook kun je voor meer informatie kijken op www.licg.nl , hier wordt alles heel uitgebreid en duidelijk beschreven.

Vind alles voor je huisdier in ons gespecialiseerde assortiment

Pets & Co de Bruijn Hulst