Grasparkiet

De grasparkiet is een echt groepsdier, plaats hem dan ook liefst niet helemaal alleen in een kooi. Parkieten zijn gezellige, kleine papegaaiachtigen die erg populair zijn als huisdier. Grasparkieten zijn zeer intelligent en kunnen eenvoudig tam gemaakt worden en je kunt ze zelfs leren spreken. Wil je graag meerdere grasparkieten tam maken, schaf ze dan niet tegelijk aan maar doe dit één voor één.

GrasparkietGrasparkieten zijn dus echte groepsdieren en kunnen erg ongelukkig worden als ze alleen gehouden worden. Ze kunnen zowel binnen als buiten in een volière gehouden worden. Ze zijn verdraagzaam en worden het liefst in een even aantal gehouden. Parkietjes zijn intelligent en hebben veel uitdaging nodig. We hebben in de winkel een ruim assortiment aan uitdagende speeltjes voor je parkiet.

Een grasparkiet kun je binnen houden in een ruime kooi met horizontale spijlen waarlangs ze omhoog kunnen klimmen. De kooi moet minstens twee verschillende zitstokken bevatten, liefst van variabele dikte. Bijvoorbeeld verse boomtakken. Plaats de kooi nooit voor het raam of naast de verwarming in verband met de temperatuurschommeling. Zorg er ook voor dat je vogel nooit op de tocht zit. Als bodembedekking wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor plantaardige korrels zoals Corbo. Dit stuift minder, absorbeert beter en is milieuvriendelijker dan het welbekende schelpenzand.

Bij een volière is het belangrijk dat er een tocht- en vorstvrij nachthok is. Beplanting is mooi, maar niet noodzakelijk voor je vogels. Gebruik je planten, zorg er dan voor dat dit geen giftige planten zijn. In een volière horen meerdere zitstokken van verschillende dikte. Let er wel op dat deze nooit van metaal zijn in verband met bevriezingsgevaar.

Voor meer informatie kun je uiteraard bij ons terecht. We adviseren je graag. Ook kun je voor meer informatie kijken op www.licg.nl, hier wordt alles heel uitgebreid en duidelijk beschreven.