Een cavia kopen in Hulst

Wil je een cavia kopen bij een winkel in Hulst? Lees je dan eerst in over wat deze dieren fijn vinden en wat ze nodig hebben. Cavia’s zijn bijvoorbeeld gezellige knaagdieren die houden van geaaid worden en die je makkelijk tam kunt maken. Ze bijten zelden. De verzorging van een cavia is ook niet al te moeilijk. Je kunt ze ook verwennen met een borstelbeurt en een knaagstokje. Cavia’s zijn groepsdieren, wat betekent dat ze niet graag alleen gehouden worden. Zorg er dan ook voor dat jouw cavia gezelschap heeft van een soortgenoot.

Home » Cavia

Een cavia kopen bij ons in Hulst: waar gaat deze wonen?

Ga je een cavia kopen bij onze speciaalzaak in Hulst, dan moet je hier natuurlijk wel een fijn plekje voor uitzoeken. Cavia’s kunnen binnen of buiten gehouden worden. Houd je jouw cavia binnen? Dan is het belangrijk dat je het hok op een tochtvrije plaats zet: niet naast de verwarming en uit de zon. Laat je de cavia los in de kamer lopen om hem zijn dagelijkse portie bewegingsvrijheid te geven, zorg er dan voor dat hij niet aan kabels kan knagen en dat er geen giftige kamerplanten binnen zijn bereik staan. Als bodembedekker in een binnen- of buitenhok zijn stro, beukensnippers, hennepvezel of houtkorrel geschikt als basis. Heb je ook al de juiste voeding voor je cavia gekocht? Cavia’s hebben ook altijd graag een huisje om zich in terug te kunnen trekken als ze rust willen. Daarnaast heeft dit leuke knaagdier voldoende beweging nodig, dit houdt de cavia gezond. Wil je ze buiten houden? Dan heb je een goed wind- en waterdicht hok nodig. Een cavia moet altijd de mogelijkheid hebben om droog en uit de wind te zitten. In de zomer moet jouw cavia ook altijd in de schaduw kunnen gaan zitten. Cavia’s raken namelijk makkelijk oververhit. Woont je cavia buiten, haal hem dan niet steeds naar binnen. Wil je jouw cavia buiten laten wonen? Begin daar dan ook altijd mee in de zomer. Zorg wel voor extra stro of ander nestmateriaal, zodat je cavia zich in kan graven als het koud is. Al deze benodigdheden voor je cavia kun je natuurlijk in onze winkel in Hulst kopen.

Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co

Met volwaardige hengelsportafdeling

Altijd scherpe prijzen

Wij adviseren je graag over het kopen van een cavia

Voor meer informatie over het kopen van een cavia of meerdere cavia’s, kun je uiteraard bij onze winkel in Hulst terecht. Wij vertellen je tevens graag meer over andere knaagdieren, zoals konijnen, hamsters en ratten. Ook kun je voor meer informatie kijken op de website van LICG, hier wordt alles heel uitgebreid en duidelijk beschreven. Je bereikt ons op +31 (0) 114 313 948 of door langs te komen in onze winkel.

Vind alles voor je huisdier in ons gespecialiseerde assortiment

Pets & Co de Bruijn Hulst