Agapornis voeding.

Agaporniden zijn zaadeters. Agapornidenvoer bestaat dan ook uit een mengeling van verschillende zaden. Ze pellen het zaad en laten de pelletjes liggen. Door in het voerbakje te blazen verwijder je eenvoudig deze pelletjes. Vul het bakje pas bij als alles vrijwel opgegeten is om selectief eetgedrag te voorkomen. Vogels eten alleen als het licht is, houdt hier dus ook rekening mee.

Home » Agapornis » Agapornis voeding

Naast een zaadmengeling is het heel belangrijk om eivoer te geven. Zeker 30% van de dagelijkse voeding zou uit eivoer moeten bestaan. Dit is belangrijk omdat dezaden alleen niet genoeg mineralen, vitaminen en dierlijke eiwitten bevatten. Ook grit moet altijd beschikbaar zijn voor je vogel. Dit helpt je vogel het voedsel goed te verteren. Een stuk Sepia in de kooi is belangrijk om de snavel te slijpen en eventueel als kalkbron.

Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co

Met volwaardige hengelsportafdeling

Altijd scherpe prijzen

Agapornis verwennen

Verwen je agapornis gerust met wat groente of fruit. Niet te veel tegelijk en nooit avocado (dit is giftig voor vogels). Verder mogen ze af en toe wat zonnebloempitten, deze vinden ze erg lekker. Echter niet te veel en te vaak, door het hoge oliegehalte.

Trosgierst is heel gezond en geeft ze wat te doen, ook wilgentakken zijn een ware traktatie voor je agapornis.

Vind alles voor je huisdier in ons gespecialiseerde assortiment

Pets & Co de Bruijn Hulst