Agapornis.

De agapornis is een slim, klein dwergpapegaaitje dat zeer actief is. ‘Agapornis’ betekent ‘liefdesvogel’, ze hebben dan ook een soortgenoot nodig om gelukkig te zijn. Agaporniden zijn goed tam te maken. Het beste kun je dan een jonge vogel van 6 weken oud nemen. Wil je meerdere vogels tam maken, schaf ze dan na elkaar aan.

Home » Agapornis

Agaporniden zijn dus echte gezelschapsdieren en kunnen erg ongelukkig worden als ze alleen gehouden worden. Ze kunnen zowel binnen als buiten in een volière gehouden worden. Ze zijn verdraagzaam en worden het liefst in een even aantal gehouden.

Agaporniden zijn intelligent en hebben veel uitdaging nodig. We hebben in de winkel een ruim assortiment aan uitdagende speeltjes voor je parkiet. Zorg voor voldoende sloopmateriaal in je kooi.

Ook een nestkastje mag eigenlijk niet ontbreken in je kooi. Agaporniden vinden het fijn om zich terug te trekken als ze gaan slapen.

Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co

Met volwaardige hengelsportafdeling

Altijd scherpe prijzen

Agapornis in huis

Een koppel agaporniden kun je binnen houden in een ruime kooi met horizontale spijlen waarlangs ze omhoog kunnen klimmen. De kooi moet minstens twee verschillende zitstokken bevatten, liefst van variabele dikte. Bijvoorbeeld verse boomtakken.

Plaats de kooi nooit voor het raam of naast de verwarming in verband met de temperatuurschommeling. Zorg er ook voor dat je vogel nooit op de tocht zit.

Als bodembedekking wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor plantaardige korrels zoals Corbo. Dit stuift minder, absorbeert beter en is milieuvriendelijker dan het welbekende schelpenzand.

Vind alles voor je huisdier in ons gespecialiseerde assortiment

In een volière

Bij een volière is het belangrijk dat er een tocht- en vorstvrij nachthok is. Beplanting is mooi, maar niet noodzakelijk voor je vogels. Gebruik je planten, zorg er dan voor dat dit geen giftige planten zijn. In een volière horen meerdere zitstokken van verschillende dikte. Let er wel op dat deze nooit van metaal zijn in verband met bevriezingsgevaar.

Voor meer informatie kun je uiteraard bij ons terecht. We adviseren je graag. Ook kun je voor meer informatie kijken op www.licg.nl, hier wordt alles heel uitgebreid en duidelijk beschreven.

Pets & Co de Bruijn Hulst